budimo u kontaktu

Pitanja i informacije

LOGO CENTAR

Bežanijskih Ilegalaca 62
11070 Novi Beograd

Radno vreme

Od  8 do 20 časova
Vikendom ne radimo

Telefon & Email

+381(0)62 369617 ; +381(0)62 369616

kancelarija@logo-centar.com

Email

Postavite nam pitanje

10 + 3 =

Družimo se na Facebook stranici

Najčešća pitanja: Zašto moje dete ne govori ?

Ukoliko je sluh vaseg deteta uredan, ukoliko vase dete razume kada mu se obraćate, gleda vas u oči, sa vama neverbalno komunicira (mahanje pa/pa, slanje poljupca, pokazivanje prstićem uz kontakt pogledom) uz adekvatne sugestije logopeda možete da očekujete da će se govor razviti.

Zašto me dete ne gleda ?

Ukoliko je vase dete stalno usmereno na ispitivanje predmeta, koje je kratko i praćeno bacanjem istih, ne reaguje na dozivanje uz neusmeravanje kontakta pogledom, najbolje bi bilo da se obratite defektologu koji će predložiti rad na neverbalnoj komunikaciju uz konsultacije sa drugim stručnjacima.

Zašto je moje dete stalno u pokretu ?

U redu je da je malo dete stalno u pokretu međutim ukoliko su ti pokreti nesvrsishodni i ne uključuju funkcionalnu upotrebu predmeta potrebno je obratiti se defektologu i uz konsultaciju sa drugim stručnjacima izraditi individualni program stimulativnog tretmana.

Kako da budem siguran da me dete razume

Ukoliko je razumevanje vaseg deteta situciono npr. kada ste na vratima, uzima cipele, to nije razumevanje govora vec situacija koja se često ponavlja u njegovoj svakodnevnici. Ukoliko ste u dnevnoj sobi i bez pokazivanja samo izgovorite sta dete treba da uradi npr. “donesi mi čašu”, “patike” i dete to uradi prisutno je razumevanje za dati zahtev.

Kako da se obraćam svom detetu a da me sasluša ?

Ukoliko mu se obraćate predugim rečenicama koje zahtevaju dužu slušnu pažnju koju dete nije razvilo, postoji mogućnost da dete odlazi pre nego što završite. Posmatraje vase dete i ukoliko je njegovo govor na nivou 1 reči, vaš bi trebao da bude na nivou 2 npr. ukoliko vaše dete kaže “voda” vi kažete “hoću vodu” ukoliko kaže “hoću vodu” vi kažete “hoću čašu vode” na taj način ste uvek 1 korak ispred deteta i pomažete mu da širi rečnik i rečenicu.

Lokacije

Zaposlenih

Godina

Budimo u kontaktu

 

Bežanijskih Ilegalaca 62

111070 Novi Beograd

Telefon: +381(0)62 369617 ; +381(0)62 369616

Email: kancelarija@logo-centar.com

Radno Vreme : 8-20 časova

U S L O V I   K O R I Š Ć E NJ A

Logo-Centar je profesionalno udruženje koje se bavi unapređenjem razvoja dece, dijagnostikom i terapeutskim radom u oblasti defektologije. Negujemo visoke etičke standarde u pogledu komunikacije i protivimo se svakom obliku diskriminacije. Svi podaci koje sakupljamo služe isključivo u ineresu profesionalnog pružanja usluga i biće tretirani kao strogo poverljivi.